Dansk brand udvikler et verdenskendt gulvafløb

Danskerne har ligesom resten af verden, altid haft brug for et gulvafløb i deres brusekabine. Men det er langt fra altid, at de har haft brug for en løsning, der førte masser af stil i sig. I takt med at teknologien har udviklet sig er gulvafløbene blevet smartere og smartere. I dag findes der nemlig løsninger på markedet, som man slet ikke har kunnet drømme sig til for halvtreds år siden. På trods af det findes der dog stadig afløb i de danske badeværelser, som er mange årtier gamle. Derfor er der mulighed for at se topmoderne løsninger i Danmark, men også i høj grad super forældede løsninger. I denne artikel kan du se forskellen på de to.

Her er forskellen på de gamle og nye gulvafløb

VVS mand monterer nye gulvafløb i danske hjem.Skal man nemt og overskueligt beskrive forskellen på de afløb i brusekabinen, som blev lavet for halvtreds år siden og dem, der bliver lavet i dag, kan man gøre det ved hjælp af to punkter.

  • Ved de gamle gulvafløb var der hovedsageligt fokus på det praktiske
  • Ved de nye afløb har man også tænkt på det stilistiske

Helt konkret kan man beskrive en af de mest klassiske og kiksede gulvafløbsløsninger, som du sikkert har støt på i dit liv. En stor rund metalrist midt i brusenichen. Det er ikke en særlig køn løsning, men alligevel har man valgt at placere den midt i brusekabinen, så den trækker meget opmærksomhed til sig. Det ville en danske producent gøre noget ved, med en før u-set løsning til badeværelset.

Med de nye gulvafløb og riste fra unidrain blev verden introduceret for et nyt og langt mere stilrent udtryk, hvor gulvafløbet i langt højere grad komplimenterer resten af designet i brusegulvet. Løsningerne laves bl.a. som linjeafløb, hvor man bygger gulvafløbet op ad væggen. Det gør den både mere diskret og mere praktisk, da man helt kan gemme det væk under en flise. Der findes også et såkaldt hjørneafløb, der ikke fylder meget og er velegnet til mindre badeværelser og bruserum. De smarte danske gulvafløb er allerede blevet verdenskendt.