Fremtidens kontormøbler er multifunktionelle

Dansk erhverv er i rivende udvikling. I de seneste år har vi set flere arkitekttegnede byggerier skyde op i det danske landskab. Vi taler om alt fra høje bygninger sammensat af store glaspartier, til innovative, minimalistiske og kunstnerrige byggekonstruktioner. Det er i disse kontormiljøer hvor vi ser de mest moderne virksomheder rykke ind med deres kontormøbler, computere og personale. Virksomhederne der rykker ind er dem, er allerede på forhånd med fremtidens kontor.

En ting som disse store bygninger har til fælles er, at de alle mere eller mindre er indrettet ens. Vi taler især om de åbne kontormiljøer hvor virksomheden kan samle mere end 100 medarbejdere i ét og samme rum. For virksomheden giver det rigtig god mening, da man således kan udnytte pladsen optimalt i forhold til væg og gangareal, og det åbner op for mere dialog og samarbejde på tværs. Vi ser med andre ord at flere og flere af de traditionelle kontorceller bliver skiftet ud med et åbent kontor med fælles kontormøbler.

Store kontorer ikke altid godt for arbejdsmiljøet

Der er dog også negative sider ved at have et stort kontor. Har bygningen store glaspartier kan det nemt blive meget varmt. Og der kan være meget larm grundet de mange mennesker der taler i tlf. eller på tværs. Det kan for nogle også være svært at finde koncentration, hvis der ikke er nogle stille lokaler. Ligesom så meget andet, er der er altså ikke en helt ideel løsning når det kommer til kontorindretningen.

Intelligente kontormøbler på vej

KontormoblerI mange år har vi været vant til de almindelige arbejdsborde. Senere fik vi hæve sænkeborde, hvilket gjorde os endnu mere effektive på arbejdspladsen. Idag har flere leverandører taget skridtet videre og designet innovative nye kontormøbler. Møbler der ikke kun har én funktion men som er multifunktionelle og kan supportere os bedre i hverdagens udfordringer. Møbler til kontoret der er bevidst om brugeren, kan komme med værdifulde forslag og samtidig spare virksomheden for penge. Vi taler både om noget så simpelt som en lampe der automatisk tænder når medarbejderen møder på arbejdet og slukker når han går hjem. Vi taler også skriveborde der automatisk lader vores telefon op, overfører data til til og fra computeren med flere digitale ting i kontoret. Gennembruddet for intelligente kontormøbler er snart og har allerede gjort deres indtog i flere top-moderne virksomheder. Flere af disse møbler er allerede på markedet men priserne vurdere at være i den højere ende af skalaen. Derfor er der stadig mange der venter på et prisfald eller istedet vælger nogle billige og brugte kontormøbler som et alternativ, dog med begrænset funktionalitet.

Fremtidens kontor er dynamisk

Fremtidens kontorer udstråler imødekommenhed overfor kunder, en simpel og ukompliceret service. En indretning der tager højde for kundens person, privatliv og tager højde for at alting ikke bør løses i et stort rum. Der skal være steder hvor der kan være diskretion, f.eks. i forhold til samarbejdspartnere, møder om strategi og personale-pleje. Det optimale kontor er også beliggende centralt og hensigtsmæssig i forhold til den primære målgruppe. Og så er kontoret skalerbar, således det kan udvides, opbygges og møbleres efter behov.


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/fourthousand.dk/welfaretechregion.dk/wp-content/themes/ribbon/single.php on line 33